Jak zlepšit efektivitu tréninku?

Nelze popřít, že efektivita tréninku závisí mimo jiné na tom, zda pravidelně provádíme konkrétní cviky. Pokud se čas od času zaměříme na fyzickou aktivitu, určitě nebudeme schopni vidět uspokojivé výsledky. Někdy je hlavní překážkou naše únava, která stojí v cestě k dalšímu cvičení.

V tomto ohledu se jako skvělá volba ukáží doplňky stravy, které je vhodné užívat před tréninkem. Mnoho sportovců poukazuje na to, že ve skutečnosti je to pro ně velká motivace ke cvičení bez ohledu na to, o jakou disciplínu mají zájem.

Nutno podotknout, že jednotlivé suplementy mají také pozitivní vliv na efektivní snížení únavy. Díky tomu jsme připraveni podnikat intenzivní cvičení, která pro nás sotva budou únavná. Takové doplňky se samozřejmě doporučují především lidem, kteří sportují profesionálně a musí se pravidelně starat o svou výbornou formu.

Energetické tyčinky po tréninku

Po tréninku se ukazuje, že je potřeba nahradit ztracenou energii. Proto byste měli jíst jídlo bohaté na sacharidy. Pokud však chceme nabrat svalovou hmotu, měli bychom dbát i na doplňování hladiny bílkovin. Naštěstí energetické tyčinky, vyrobené speciálně pro sportovce, obsahují jak cukry, tak bílkoviny.

Jsou to však nízkokalorické cukry pocházející ze sušeného ovoce a celozrnných cereálií. Energetické tyčinky navíc obsahují oříšky, dýňová a slunečnicová semínka a sezamová semínka. Obsahují jak cenné aminokyseliny, tak zdravé tuky. Tyče se ukázaly být malé a snadno přenosné, takže je můžete vzít do bazénu nebo do posilovny.

Podle intenzity našeho úsilí můžeme po tréninku zvolit jednu nebo dvě tyče. Tyčinku můžeme také spláchnout sklenkou džusu, pokud má být naše strava bohatší na sacharidy než bílkoviny. V opačném případě je lepší místo džusu žvýkat pár ořechů nebo vypít speciální proteinový koktejl.

Vitamíny potřebné pro trenéry

Fyzicky aktivní lidé, zejména sportovci a lidé, kteří intenzivně trénují, o sebe musí dbát zvlášť. Především z důvodu větší zátěže organismu a nutnosti kompenzovat ztráty vzniklé při tréninku. Protože při cvičení se hubne nejen kila, ale také mnoho cenných živin a vitamínů.

Bez nich je těžké ve sportu dosahovat dobrých výsledků, protože klesá forma a odolnost. Po skončení cvičení je také obtížnější znovu získat rovnováhu. Vitamín C patří do skupiny vitamínů, které by měly trvale vstoupit do jídelníčku aktivních lidí. Především proto, že posiluje celkovou imunitu organismu, ale také pomáhá udržovat svalovou sílu.

Cvičení je zdraví, ale příliš mnoho úsilí může vytvářet stres a přispívat ke zvýšenému počtu volných radikálů v těle. Jsou zodpovědné nejen za pokles formy a větší náchylnost k nemocem, ale také za urychlení procesů stárnutí. Díky vitamínu C lze těmto negativním důsledkům čelit. Kromě přírodních zdrojů je dobré sáhnout i po živinách doplněných právě o tento vitamín.

Previous post Denní strava – suplementace
Next post Jak doplnit jídelníček, když na jídlo není čas?